Als je SPONT in combinatie met randapparatuur (PIN terminals of Bon printers) wil gebruiken is dit vereist.
Dit komt omdat SPONT volledig in de cloud draait en dit voor PIN transacties is een vast IP adres verplicht

Het is dus noodzaak dat je kassasysteem verbinding kan leggen met je PIN terminal en/of bon printer. Dit doet SPONT via het IP adres waar deze apparatuur op is aangesloten. Als dit IP adres dynamisch is en dus wijzigt, kan het zijn dat je kassa geen verbinding kan maken.

Veiligheid
Het IP adres dat je gebruikt voor de transacties, is ook bekend bij onze payment providers. Als er opeens betalingen binnen komen van een ander IP adres, dan kan dit opgemerkt worden. Dit maakt het dus ook een stuk veiliger.