Wil je cadeaubonnen verkopen aan klanten die ze later kunnen inwisselen voor producten? Dit kan met de Spont cadeaubonnen app.

Cadeaubonnen verkopen

1. Nadat je de cadeaubonnen app hebt geinstalleerd zie je direct een nieuwe categorie cadeaubonnen op je iPad
  2. Hier kun je al direct kiezen voor een cadeaubon met een variabel bedrag
  3. Wanneer je dit doet, moet je eerst het bedrag van de bon invoeren (Bijvoorbeeld €10.-)
  4. Wanneer je via de backend cadeaubonnen met een vaste prijs hebt ingesteld is stap 4 niet nodig
  5. Vervolgens vul je de unieke code in hoe je hem later weer kunt ophalen- Dit is een code die op het kaartje dat de klant uiteindelijk meekrijgt  staat gedrukt of wordt geschreven- Je kunt hiervoor ook een barcode op een kaart scannen
  6. Reken de cadeaubon (eventueel met korting) af hoe je bij een normaal product gewend bent

Cadeaubonnen inwisselen

1. Maak een order hoe je gewend bent en reken hem af
  2. Je ziet nu de betaalmethode "Cadeaubon" erbij staan
  3. Wanneer je deze selecteerd wordt gevraagd naar de code van de in te wisselen Cadeaukaart
  4. Wanneer je een barcode hebt, kun je deze ook scannen
  5. Vervolgens haalt Spont het bijbehorende tegoed op, en zal deze invullen als betaal methode
  6. Te weinig tegoed? Druk op een andere betaalmethode naar keuze om het overige bedrag bijvoorbeeld per pin aan te vullen
  7. Meer tegoed op je kaart? Spont berekend automatisch wat overblijft, en laat dit staan, zodat je het openstaande tegoed bij een volgende verkoop kunt incasseren

Wist je dat:

• Je in je statistieken precies kunt zien hoeveel cadeaubonnen er zijn verkocht en weer zijn ingewisseld.
  • Cadeaubonnen ook netjes worden gesynchroniseerd met
  • Je kunt cadeaubonnen  (met korting) verkopen. Het wordt daardoor aantrekkelijk voor klanten om een cadeaubon te geven. Zo kun je €50.- tegoed geven terwijl de klant slechts €45.- betaald.

Beschikbaarheid

• Deze functie is als Premium app voor elke Spont gebruiker beschikbaar.
  • Wanneer je gebruik wilt maken van echte (cadeau) kaarten met een barcode is een barcode nodig. Deze is aan te schaffen via onze webshop en kan daarna op elk pakket worden gebruikt.

Mis je een functie, of toch nog een vraag! Laat het ons weten, we staan altijd voor je klaar!