Een printer aan spont linken kan wanneer je beschikt over een printer die compatible is met Spont. Deze zijn te vinden in onze webshop.

Sluit de printer aan

1. Verbind de printer met jouw router (doormiddel van een LAN-kabel of WIFI).
  2. Stop de bonnenrol in jouw printer
  3. Sluit de stroomkabel aan en stop deze in het stopcontact.

Installeer de printer app:

Ga naar: Dashboard.spont.cash ->  'Apps'. -> 'Algemeen' -> 'Printers'.
Of klik op onderstaande knop:

Open de printer app

1. Druk op: 'Installeer'.
  2. Druk rechtsboven op 'Sla over'
  3. Druk op: '+ Printer toevoegen'.

Optie 1: Heb je een Spont Printer:

1. Zet de printer uit.
  2. Druk op het FEED knopje en houdt dit ingedrukt.
  3. Zet de printer weer aan
  4. Nu komt er een bon uit met het IP adres (meestal 192.168.1.87)

Optie 2: Heb je een Citizen:

1. Je IP is het onderste IP-adres op het bonnetje wat we zojuist hebben uitgeprint.

Configureer je printer:
Nu je het IP van je printer hebt, kun je die zoals hieronder invullen.
Na opslaan zal het printer moeten werken.

Probleem oplossing:

Werkt je printer nog niet? Dan komt dit waarschijnlijk, omdat de printer (192.168.1.20) op een andere IP range ingesteld staat dan de iPad.

1. Ga naar de iPad -> Settings -> Wifi -> (i) hier zie je het IP adres van de iPad.

IP range is hetzelfde:
Probeer dan of je de printer direct kunt bereiken door onderstaande stappen te volgend:

1. Open safari op je iPad
  2. Vul het IP adres van je printer (zie bovenstaand bonnetje) in waar je normaal een website opent. Bijvoorbeeld http://192.168.1.87 (inplaats http://www.google.nl)
  3. Wanneer je nu de printer instellingen ziet, staat de printer goed ingesteld. Het best kan je even contact opnemen met support via de chat rechtsonder. Dan helpen we je verder.

IP range is NIET hetzelfde:
Het best kan je even contact opnemen met support via de chat rechtsonder. Dan helpen we je verder.