Je kan je Citizen printer een vast IP geven via onderstaande stappen.

Voorbereiding

• Zorg dat je printer aangesloten is op de Lan kabel en aanstaat. Je zal dan zien dat beide lampjes branden.
  • Zorg dat de iPad (of computer) op hetzelfde netwerk zit.

Stappen

• Druk op het grijze knopje achterop de printer
  • Je krijgt nu en bonnetje, hier kan je het IP adres vinden die de printer gekregen heeft.
  • Zoek naar IP ADDRESS, (bijv. 192.168.178.100) let op, je moet hier niet IP ADDRESS (Fixed) gebruiken.
  • Ga naar je computer en open je internet browser (bijvoorbeeld Chrome)
  • Open het IP adres wat je hebt gevonden: (bijv. http://192.168.178.100)
  • Je ziet nu onderstaande pagina:
  • Klik op de eerste optie Print server configuration
  • Druk op Edit onderaan
  • Nu is het belangrijk dat je de TCP/IP settings aanpast zodat ze het vaste IP krijgen die in range is met je iPad.

In mijn voorbeeld pas ik het aan van:

Naar:

Het is hierbij belangrijk dat je de Subnet mask en Gateway IP gebruikt die op het bonnetje staan vermeld.

• Druk op Register en je zal dan klaar moeten zijn voor gebruik

Kom je er niet uit, of wil je het ons liever laten doen? Het is mogelijk om een installatie afspraak te maken voor uw hardware.