Wil je cadeaubonnen verkopen aan klanten die ze later kunnen inwisselen voor producten? Dit kan met de Spont cadeaubonnen app.

Cadeaukaarten zijn een mooi middel om je omzet te verhogen, maar er komt ook wel wat logica bij kijken. Zo is een cadeaukaart in zijn beginsel enkel een schuld van jouw bedrijf aan de gast. Je hoeft dus pas belasting te gaan betalen, op het moment dat de cadeaukaart wordt ingeleverd. Dit regelt Spont allemaal voor jullie, dus jij hebt er geen omkijken meer naar. Je kunt ook leuke gepersonaliseerde kaarten laten drukken, zodat het echt een leuk cadeau wordt voor jullie gasten. Het is enkel van belang, dat iedere kaart een uniek nummer heeft, van minimaal 8 cijfers. Dit nummer heeft Spont nodig om de cadeau kaart te koppelen aan het tegoed. Als de kaart vervolgens ingevoerd wordt, zie je direct het (resterende) tegoed. Het is ook mogelijk om een deel betaling te doen per cadeaukaart en de rest via een andere betaalwijze. Het houd niet op!

Installeer Cadeaubonnen

Cadeaubonnen verkopen

Nadat je de cadeaubonnen app hebt geinstalleerd zie je direct een nieuwe categorie cadeaubonnen op je iPad
Hier kun je al direct kiezen voor een cadeaubon met een variabel bedrag
Wanneer je dit doet, moet je eerst het bedrag van de bon invoeren (Bijvoorbeeld €10.-)
Wanneer je via het dashboard
Vervolgens vul je de unieke code in hoe je hem later weer kunt ophalen- Dit is een code die op het kaartje dat de klant uiteindelijk meekrijgt staat gedrukt of wordt geschreven- Je kunt hiervoor ook een barcode op een kaart scannen
Reken de cadeaubon (eventueel met korting) af hoe je bij een normaal product gewend bent

Cadeaubonnen inwisselen

Maak een order hoe je gewend bent en reken hem af
Je ziet nu de betaalmethode "Cadeaubon" erbij staan
Wanneer je deze selecteerd wordt gevraagd naar de code van de in te wisselen Cadeaukaart
Wanneer je een barcode hebt, kun je deze ook scannen
Vervolgens haalt Spont het bijbehorende tegoed op, en zal deze invullen als betaal methode
Te weinig tegoed? Druk op een andere betaalmethode naar keuze om het overige bedrag bijvoorbeeld per pin aan te vullen
Meer tegoed op je kaart? Spont berekend automatisch wat overblijft, en laat dit staan, zodat je het openstaande tegoed bij een volgende verkoop kunt incasseren

Wist je dat:

Je in je statistieken precies kunt zien hoeveel cadeaubonnen er zijn verkocht en weer zijn ingewisseld.

Je kunt cadeaubonnen (met korting) verkopen. Het wordt daardoor aantrekkelijk voor klanten om een cadeaubon te geven. Zo kun je €50.- tegoed geven terwijl de klant slechts €45.- betaald.

Beschikbaarheid:

Deze functie zit standaard in ons pro pakket.