Wanneer je Epson printer niet goed is ingesteld, kan het zijn dat regels niet netjes op een lijn.

Je zit hierboven hoe dit probleem, te herkennen is. De groene lijn staat netjes op 1 regel, terwijl de rode lijn niet past en naar de volgende regel valt.

De oplossing

Je kunt dit oplossen door de Column in de print settings van je printer op 48 te zetten.

De goede (standaard) instellingen

Het kan ook helpen om je printer via onderstaand menu naar de fabriek instellingen te resetten ||

Stap voor stap

Zet de printer uit
Houd de FEED knop ingedrukt en zet hem daarna aan
Laat de FEED knop pas los hij de settings begint te printen. Dit ziet er als volgt uit

Druk nogmaals op langer dan 1 seconde op de feed knop om in het menu te komen. Hij print dan de opties:

Maak een menu keuze door het aantal keer van je keuze kort op de FEED knop te drukken. Aangezien we nu naar Customise Value Settings willen is dit 3x
Druk vervolgens lang (langer dan een seconde) op de FEED knop om je keuze te bevestigen.
Kies vervolgens op bovenstaande manier: 7: Caracter / Column settings -> 5: Paper width & print column -> 1: 80mm / 48 Column

Wanneer je dan lang op FEED drukt, worden de settings opgeslagen en is de printer klaar om voor gebruik.