Artikelen over: Koppelingen

Koppelen met Exact

Spont heeft een koppeling met Exact online. Wanneer deze koppeling actief is, kan je in Spont :
Betaalmethodes koppelen aan grootboeken
Producten koppelen aan grootboeken
Automatisch je dagboeken synchroniseren met Spont wanneer je je shift handmatig, of automatisch sluit

Voor wie is deze koppeling beschikbaar

Binnen elk abonnement kan je gebruik maken van deze koppeling. De kosten voor de koppeling bedragen €15.- per maand.

Hoe installeer je deze koppeling

Ga naar de apps in je Spont dashboard en installeer de Exact online koppeling:

Druk op Koppel met Exact

Omdat onze applicatie toegang tot bepaalde onderdelen binnen je Exact administratie nodig heeft, wordt aangegeven welke data je met ons deelt.
Deze moet je accepteren wanneer je gebruik wilt maken van de koppeling:

Exact koppelen met Spont Kassa

Wanneer je meerdere DIVISIE hebt, geef je aan welke je voor dit Spont bedrijf wilt gebruiken.

Vervolgens hebben we enkele basis instellingen nodig.
Je kunt deze instellingen altijd later aanpassen binnen Spont, wanneer je naar de app settings gaat.

Hieronder per scherm uitgelegd waarvoor we dit gebruiken:

Welk standaard grootboek moeten we gebruiken:

Je kunt per product aangeven welk grootboek moet worden gebruikt. Wanneer deze leeg is gebruiken we (afhankelijk van het BTW percentage) onderstaande grootboeken:
grootboek Exact

Welk grootboek wil je gebruiken per betaalmethode:

Het is ook mogelijk om bepaalde betaalmethodes niet met Exact te synchroniseren:

Overige grootboeken:

Het kan zijn dat er in een order Fooi staat, of dat je bij een Online order transactie kosten en/of bezorgkosten rekent. Je moet daarom hiervoor ook wanneer je dit niet gebruikt een grootboek opgeven omdat we moeten weten hoe we hem moeten wegboeken. Wanneer je dit nooit doet, zal het ook niet naar Exact worden verzonden.

Gefeliciteerd. De koppeling is nu geslaagd.
Wanneer je nu een nieuwe shift sluit, wordt een de boeking van deze shift netjes weggeschreven in Exact.

Makkelijk je producten indelen via Bulk acties:

Hieronder wordt beschreven hoe je makkelijk in een paar klikken je producten aan de goede grootboeken kunt koppelen door gebruik te maken van Bulk edit

In het overzicht zie je welke producten een goed grootboek hebben.
Meestal wil je die per Category of BTW percentage aanpassen. Hierop kan je filteren (door op het filter icoontje rechts boven te klikken).
Vervolgens selecteer je al je producten (in de filter)
Druk je op Edit bulk
En kiest je voor Exact grootboek. Hier kan je de gewenste waarde geven:

.

Voorbeeld boeking:

Hieronder een voorbeeld boeking hoe die binnen Exact wordt weggeschreven.

Problemen?

Wanneer er een probleem is, staat de error in de logs vermeld. Dit kan helpen met het oplossen.
Indien mogelijk kan je na het oplossen van het probleem opnieuw de data proberen te verzenden. Of dit mogelijk is light aan de fout.

Bijgewerkt op: 30/01/2023