Een printer aan spont linken kan wanneer je beschikt over een printer die compatible is met Spont. Deze zijn te vinden in onze webshop.

Sluit de printer aan
Verbind de printer met jouw router (doormiddel van een LAN-kabel ).
Stop de bonnenrol in jouw printer
Sluit de stroomkabel aan en stop deze in het stopcontact.
Installeer de printer app:
Ga naar: https://my.spont.cash ->  'Settings'. -> 'Devices' -> 'Printers'.
Open de devices pagina
Druk op: '+ Printer toevoegen'.

Zet daarna bij de ipad die altijd aanstaat het vinkje printserver aan. https://mijn.spont.cash/settings/devices

Optie 1: Heb je een Spont Printer:

Zet de printer uit.
Druk op het FEED knopje en houdt dit ingedrukt.
Zet de printer weer aan
Nu komt er 2 bonnen uit, de laatste (de kleine bon) met het IP adres moet je hebben. (meestal 192.168.1.87)

Optie 2: Heb je een Citizen:
Druk op het kleine knopje, achterop de printer, naast de netwerkkabel
Je IP is het onderste IP-adres op het bonnetje wat we zojuist hebben uitgeprint.

Configureer je printer:

Nu je het IP van je printer hebt, kun je die zoals hieronder invullen.

Koppelen aan iPad

Vervolgens ga je naar instellingen > Hardware en hier selecteer je de iPad en koppel je de bonprinter. Na opslaan zou de printer moeten werken.

Probleem oplossing:

Werkt je printer nog niet? Dan komt dit waarschijnlijk, omdat de printer (192.168.1.20) op een andere IP range ingesteld staat dan de iPad.

Ga naar de iPad -> Settings -> Wifi -> (i) hier zie je het IP adres van de iPad.

IP range is hetzelfde:
Probeer dan of je de printer direct kunt bereiken door onderstaande stappen te volgend:
Open safari op je iPad
Vul het IP adres van je printer (zie bovenstaand bonnetje) in waar je normaal een website opent. Bijvoorbeeld http://192.168.1.87 (inplaats http://www.google.nl)
Wanneer je nu de printer instellingen ziet, staat de printer goed ingesteld. Het best kan je even contact opnemen met support via de chat rechtsonder. Dan helpen we je verder.

IP range is NIET hetzelfde:
We raden je aan om de installatie service van spont te nemen. Dan komen wij langs om alles voor je klaar te zetten.

Interesse? Stuur ons even een bericht via de chat