Printer toevoegen aan Spont

Een printer aan spont linken kan wanneer je beschikt over een printer die compatible is met Spont. Deze zijn te vinden in onze webshop.

1. Sluit de printer aan

Dit kan je doen door linksonder de grote knop te gebruiken en op in het submenu op 'Instellingen' te drukken.

Sluit de stroomkabel aan en stop deze in het stopcontact.

Verbind de printer met jouw router (doormiddel van een LAN-kabel).

Stop een bonnenrol in jouw printer.

2. Installeer de een printer via settings

Dit kan je doen door naar: http://mijn.spont.cash > Instellingen > Hardware > Bonprinter en druk op het '+'.

Printers instellen

We hebben meerdere opties om uit te kiezen. Volg hieronder de specifieke handleiding voor jouw bonprinter.

Spont printer

Zet de printer uit.

Druk op het FEED knopje en houdt dit ingedrukt.

Zet de printer weer aan.

Nu komt er 2 bonnen uit, de laatste (de kleine bon) met het IP adres moet je hebben. (meestal 192.168.1.87)

Citizen of Epson printer

Zet de printer aan.

Druk op het kleine knopje, achterop de printer, naast de netwerkkabel.

Je IP is het onderste IP-adres op het bonnetje wat we zojuist hebben uitgeprint.

Configureer printer

Nu je het IP van je printer hebt, kun je die zoals hieronder invullen.

1. Ga naar instellingen/hardware

Ga naar Instellingen > Hardware en selecteer de iPad waar jij de printer aan wil koppelen.

2. Koppelen aan iPad

Vervolgens ga je naar instellingen > Hardware en hier selecteer je de iPad en koppel je de bonprinter. Na opslaan zou de printer moeten werken.

Probleem oplossing:

Werkt je printer nog niet? Dan komt dit waarschijnlijk, omdat de printer (192.168.1.20) op een andere IP range ingesteld staat dan de iPad.

- Ga naar de iPad -> Settings -> Wifi -> (i) hier zie je het IP adres van de iPad.

IP range is hetzelfde :

- Probeer dan of je de printer direct kunt bereiken door onderstaande stappen te volgend:

- Open safari op je iPad

- Vul het IP adres van je printer (zie bovenstaand bonnetje) in waar je normaal een website opent. Bijvoorbeeld http://192.168.1.87 (inplaats http://www.google.nl)

- Wanneer je nu de printer instellingen ziet, staat de printer goed ingesteld. We raden je dan aan deze[ 3 stappen](https://help.spont.nl/mijn-printjes-komen-er-niet-uit) te proberen.

IP range is NIET hetzelfde:

Dan moet je de IP Adressen van je printer aanpassen. We raden je aan om de installatie service van spont te nemen. Dan komen wij langs of kunnen we online alles voor je klaar te zetten.

Interesse? Stuur ons even een bericht via de chat

Bijgewerkt op: 20/10/2022