Spont cadeaubonnen

Installatie cadeaubonnen in de backoffice

1. Zoek allereerst de cadeaubonnen app.

2. Ga vervolgens naar Producten > Cadeau kaarten

3. Druk op het plusje om een cadeau kaart toe te voegen

Betalen met Cadeaubonnen

1. Maak een order

Maak de order klaar die je wil afrekenen met je cadeaukaart en ga naar het afrekenscherm zoals je dat gewend bent.

2. Gebruik cadeaubon als betaalmiddel

Je ziet nu de betaalmethode "Cadeaubon" erbij staan. Wanneer je deze selecteert wordt gevraagd naar de code van de in te wisselen Cadeaukaart. (Als je een barcode hebt, kun je deze ook scannen)

Vervolgens haalt Spont het bijbehorende tegoed op, en zal deze invullen als betaal methode

3. Oeps, te weinig tegoed?

Druk op een andere betaalmethode naar keuze om het overige bedrag bijvoorbeeld per pin aan te vullen

Spont berekend automatisch wat overblijft, en laat dit staan, zodat je het openstaande tegoed bij een volgende verkoop kunt incasseren

Wist je dat:  Je in je statistieken precies kunt zien hoeveel cadeaubonnen er zijn verkocht en weer zijn ingewisseld.  Je kunt cadeaubonnen (met korting) verkopen. Het wordt daardoor aantrekkelijk voor klanten om een cadeaubon te geven. Zo kun je €50.- tegoed geven terwijl de klant slechts €45.- betaald.

Bijgewerkt op: 12/12/2023