Artikelen over: Eerste stappen Spont

Start met Spont!

Wil je starten met spont, hebben we hier een simpele handleiding om aan de slag te gaan

1. Account aanmaken

Leuk dat je wilt beginnen met Spont iPad kassa. Als de hardware besteld is, of je hebt al hardware, start je met het aanmaken van een account bij Spont. Dit doe je via de volgende link: https://www.spont.nl/signup/ Doorloop de stappen. Met dit account kun je (straks) ook inloggen op je iPad.

2. Categorieën Toevoegen

Nu gaan we je kassasysteem vullen met je producten. Wij raden aan eest een categorie toe ge voegen (uiteraard kan dit later ook nog) Dit is handig omdat je dan gelijk de productcategorie kan selecteren bij een product / artikel.

In je admin: https://cloud.spont.nl/inventory/categories

Hoe moet dat: https://help.spont.nl/categorie-toevoegen

3. ProductenToevoegen

Nu is het tijd om je producten / artikelen te gaan toevoegen in het kassasysteem.

In je admin: https://cloud.spont.nl/inventory/products

Hoe moet dat: https://help.spont.nl/product-toevoegen

4. Herschrik de categorie naar jouw voorkeur

Nu wil ik ook nog de volgorde van de producten en categorieën op de iPad aanpassen.*

Hoe moet dat: https://help.spont.nl/volgorde-producten-en-categorieen-aanpassen

5. Betaalopties aanzetten in mijn kassa

Nu je producten in het systeem staan gaan we de betaalopties aanzetten in het systeem. Even van uit gaande dat je contante betalingen wilt ontvangen (anders kun je deze stap al overslaan) gaan we naar het onderdeel apps in de backend.

Contant: https://cloud.spont.nl/apps/settings/cash

Sumup: Dat werkt net even anders. Ga naar het onderdeel hardware in de backend. Dat onderdeel vind je hier: https://mijn.spont.cash/settings/devices Bovenin zie je een balk met + Sumup Pin, klik hierop en klik op installeer. De Sumup betaal methode is nu toegevoegd aan je kassa. Als je op de ipad voor de eerste keer kiest voor betalen met Sumup zul je moeten inloggen met Sumup en nog enkele stappen doorlopen.

Hoe moet dat: https://help.spont.nl/sumup-koppelen

Andere betaalopties: Wil je verder nog andere betaalopties in het kassasysteem zetten, bijv. eigen Cadeaubon, Eigen gebruikj Personeel, Niet gekoppeld pin etc. Installeer dan de volgende app via de backend: https://cloud.spont.nl/apps/settings/custompayment Hier kun je eigen betaalmethoden aanmaken en aangeven of het bij de omzet geteld moet worden of niet. Zie je een bepaalde betaalmethode niet staan op je kassa? Check dat even bij hardware en dan het device of deze methodes staan aangevinkt. Klik hier en selecteer je device: https://cloud.spont.nl/settings/devices

Hoe moet dat: https://help.spont.nl/extra-betaalmethoden-instellen-eigen-gebruik-personeel-waste

6. Klanten aanmaken

Ik wil graag klanten kunnen aanmaken in het systeem. Dat is geen probleem. Installeer de volgende klantenbestand app in de backend: https://cloud.spont.nl/apps/settings/customer Op de iPad verschijnt nu in het menu linksonder de button klanten. Je kunt klanten aanmaken rechtstreeks op de iPad, door rechtsboven op het toevoeg icoontje te klikken, of via de backend. Je kunt vaste klanten ook een kortingspercentage meegeven. Via de backend kan hier: https://cloud.spont.nl/customers

Hoe moet dat: https://help.spont.nl/aanmaken-nieuwe-klant

Andere interessante opties

Cadeaubonnen toevoegen: https://help.spont.nl/cadeaubonnen

Tafelplattegrond maken: https://help.spont.nl/tafelbeheer

Dat was het!

Spont is nu helemaal perfect ingesteld! Heb je verder nog vragen, gebruik dan onze chat ballon in de Admin (rechts onder) of de chat ballon in de iPad app. Hoe je dat doet, kun je hier vinden: https://help.spont.nl/contact-met-helpdesk-via-ipad-chat

Bijgewerkt op: 17/08/2023