Artikelen over: Veel gestelde vragen

Mijn printer werkt niet

Er zijn een aantal redenen waarom de printer het even niet doet. Als je onderstaande checklist langs gaat, moet alles weer werken.

Optie 1: De Printer is niet gelinked aan de iPad

De printer werkt alleen als hij is gelinked aan de iPad die aanstaat. Je doet die bij Hardware -> Jouw iPad -> Beheer printers

Wanneer je een printer laat beheren door meerdere iPads. Kan het zijn dat een bon dubbel wordt uitgeprint.

Optie 2: De iPad app kan de printer tijdelijk niet vinden

Het kan het zo zijn dat de iPad de printer even niet kon vinden en dat daardoor de print taken vast zitten. Je kunt dan het volgende doen op de iPad: Ga naar instellingen -> Selecteer printtaken Druk op Cancel all

Optie 3: De printer is geblokkeerd

Wanneer een print taak niet netjes volledig wordt afgesloten kan de printer blokkeren. Je kunt dit makkelijk oplossen door de printer 2 minuten uit te zetten. Vervolgens zet je de printer aan, start je Spont opnieuw op, en moet hij het direct weer oppakken.

Optie 4: De printer heeft geen vast IP adres

Als de printer geen vast IP adres heeft, dan kan spont hem niet vinden. Je moet dan kijken wat het IP adres van je printer is en dit vergelijken met het ip adres in de admin.

Zet de printer uit
Houd de feedknop ingedrukt en start de printer. Er komen nu bonnen uit de printer. Zoek hier naar het IP adres
Vergelijk dit met het IP adres van de printer bij https://mijn.spont.cash/settings/devices Als je hier het IP adres wijzigt, dan werkt alles weer