Artikelen over: Hardware

Keukenscherm (KDS): Introductie en installatie

Een KDS wordt toch wel gezien als de opvolger van de productie printer in de keuken. In dit artikel leggen we uit hoe je aan de slag gaat met het KDS van Spont

Hoe werkt het

In onderstaande video zie je "de flow" hoe gangxen binnenkomen bij een gekoppeld KDS (Keukenscherm) of gekoppelde printer.

Introductie

Ons KDS kan je gebruiken op elk scherm met een browser. Natuurlijk is een touchscreen eigenlijk wel een vereiste voor gebruik in de keuken, maar mocht je vast eens willen uitproberen hoe het werkt kan je hem zelfs op je laptop met muis gebruiken.

1. Installatie

Maak de printer aan in de backend

Ga naar het kopje Instellingen -> Hardware in mijn.spont.cash
Klik op Keukenscherm om deze toe te voegen:

Hier kun je vervolgens:
Een naam opgeven zodat je hem later kunt herkennen (Bijvoorbeeld koude kant)
Aangeven hoelang standaard het bereiden voor de gerechten duurt. Dit wordt gebruikt voor de indicator die aangeeft hoelang je hebt voor het bereiden
Je kunt aangeven hoe producten moeten worden gegroepeerd op het KDS
Je kunt optioneel een printer koppelen. Wanneer dit wordt gedaan zal er naar voltooien een printje komen met het tafelnummer waar de bestelling heen moet.

Als deze settings zijn later ook via de settings op het KDS aan te passen

1b. Koppel de printer met de category waarvoor hij wordt gebruikt

Mocht je gebruik maken van de productie module, kan je per category aangeven welke producten naar dit KDS gestuurd moeten worden:

2. Koppel het scherm

Aan het eind van de installatie van het scherm (zie stap 1) krijg je een link en QR code te zien. Deze kun je gebruiken om het scherm te installeren:

Optie 1: Scan de QR code met de camera van het device die je als KDS wilt gebruiken
Optie 2: Kopieer de link door op Copy link te drukken en plak die in de browser van het KDS
Optie 3: Login op je KDS in op je dashboard, en klik op de link om deze te openen.

Wist je dat:

Je bij veel browsers een pagina kunt opslaan als icon op je homepage. Wanneer je hem dan opent is hij full screen, en heb je niet meer last van je menubalk

Goed om te weten

In elk Spont pakket heb je de mogelijkheid om kosteloos een onbeperkt aantal KDS aan te maken. Alle bestellingen komen dan in hun volledigheid binnen op het KDS. Mocht je specifieke categorieën willen linken aan een specifieke schermen (Koude kant / Warme kant). Heb je onze Productie module nodig. Dit is een premium app.

Bijgewerkt op: 31/10/2022